Home Agenda Boekvoorstelling + signeersessie, gespreksavond Johan Sanctorum - 'Terug naar Malpertus'

We nodigen je heel graag uit voor de boekvoorstelling + signeersessie, gespreksavond met Johan Sanctorum. Johan stelt er zijn nieuwe boek 'Terug naar Malpertus' voor, dat die avond ook gesigneerd zal kunnen worden aangekocht.

Het boek heeft als onderwerp 'humor en satire in woketijden'. Ongetwijfeld een zeer heet onderwerp tegenwoordig!

Het belooft een interessante avond te worden. Hieronder lees je de flaptekst van het boek.

Johan Sanctorum (°Oostende, 1954) is filosoof-blogger en columnist voor Doorbraak.be

‘Al lachend zegt de zot zijn waarheid’, luidt de volkswijsheid. Dat klopt. Maar op de Charlie-redactiekantoren hebben ze in 2015 de andere kant van de medaille leren kennen. Van zodra humor stout wordt, tegen heilige huisjes schopt of taboes negeert, beseffen we wat die waarheid waard is.

Voor Johan Sanctorum een aanleiding om na te gaan wat humor en satire vandaag nog betekenen, nu de woke-ideologie en de cancel-cultuur om zich heen slaan.

Iconische series als Fawlty Towers worden van waarschuwende onderschriften voorzien, je mag met steeds minder dingen lachen. Cartoonisten worden aangemaand zich in te houden, politieke hekelkrantjes krijgen politie over de vloer, humor wordt een zaak van TV-komieken.

Terug naar Malpertus, de thuishaven van de vos Reynaert in het middeleeuwse epos, is een radicaal verzet tegen de nieuwe censuurmaatschappij. Met zin voor diepgang en achtergronden, maar met de vinger op de pols van de actualiteit.

Van Johan Sanctorum verschenen bij Doorbraak eerder:

-De langste mars (over mei ’68 en zijn naweeën)

- Na het journaal volgt het nieuws (over de media)

- Politiek incorrect (de titel zegt het)

‘Johan Sanctorum is niet alleen een getalenteerd schrijver die de lezer meesleept, maar ook een filosoof die verrast en totaal buiten de mainstream nieuwe inzichten aanbrengt.’  (Paul Cliteur, filosoof-jurist)

16
apr
2022

Boekvoorstelling + signeersessie, gespreksavond Johan Sanctorum - 'Terug naar Malpertus'

Scholeke Brasel
Flyer Johan Sanctorum

Datum & uur

16 april 2022 - 20.00 uur

Contactpersoon

Pieter-Jan Gyspieterjan.gys [at] jongnva.be