HomeAgendaJong N-VA snuift cultuur op met 'Onbezongen'
25
okt
2017

Jong N-VA snuift cultuur op met 'Onbezongen'

Koninklijke Vlaamse Schouwburg

Op woensdag 25 oktober snuiven we wat cultuur op met de voorstelling 'Onbezongen' door Valentijn Dhaenens / KVS & SKaGeN. 'Onbezongen' schetst het portret van de homo politicus. Via Jong N-VA betaal je slechts 12 euro voor je ticket! We spreken af om 19u30 in de foyer van de KVS waar je je ticket zal ontvangen. 

Je kan je vanaf nu inschrijven via dit formulier. Je inschrijving is pas volledig na betaling van 12 euro op de rekening van Jong N-VA BE14 7330 0911 3683 met vermelding 'Inschrijving Onbezongen'. 

 

 

Lees hier de inhoud van de voorstelling:

Onbezongen schetst het portret van de homo politicus. Niet de onbeholpen politicus van Yes, Minister, de geïdealiseerde machine uit West Wing, het eenzame kwaadaardige genie van House of Cards of de has-been uit Revue Ravage. De nadruk zit ‘m in de realistische manier waarop in onze westerse wereld met macht omgesprongen wordt. Tevens onderzoekt het stuk de veelal irrationele redenen voor die honger naar macht.

Onbezongen vertrekt vanuit het idee dat het talent van de politicus uiteindelijk ook zijn ondergang veroorzaakt. Want het is telkens weer hun drive die hen te ver doet gaan, hun karaktersterkte die hen de voeling met de realiteit doet verliezen, hun charisma dat haar doel voorbijschiet, hun soepelheid die hun het verwijt bezorgt onbetrouwbaar, fake te zijn.

Onbezongen keert terug naar de kiem van het politieke leven: waarom hebben leiders zo’n drang naar macht in een democratie, waar macht zeer relatief is en waar politici onderworpen worpen aan de eisen van kiezers, media, belangengroepen? Waarom gaat een politicus op zoek naar erkenning in een stiel die als de meest onpopulaire ooit bekendstaat?

Als partijwoordvoerder, kabinetslid op Buitenlandse Zaken en bij de Europese Commissie en tot slot als speechwriter van o.a. Karel De Gucht en José Manuel Barroso is Vincent Stuer kunnen doordringen tot diep in de weefsels van de politiek. Die posities lieten hem toe macht en machthebbers in close-up te observeren en bestuderen. Daarnaast doorwerkt Vincent al decennia obsessief politieke geschiedenissen en biografieën, met een indrukwekkend archief aan anekdoten en citaten tot gevolg.
 

Datum & uur

Woensdag 25 oktober om 20u

Contactpersoon

Jong N-VA secretariaatjong [at] n-va.be

Links