Home Nieuws Beeldenstorm 2.0
12
aug
2020

Beeldenstorm 2.0

Na de betreurenswaardige dood van George Floyd in Amerika brak er wereldwijd groot protest uit ‘tegen racisme’. Nobel, zou je denken, en dat was het ook. Racisme kan niet, nooit niet, in eender welke vorm. Al snel bleken hier bij ons de vele protesten uit te draaien op grootschalige rellen, plunderingen en geweld tegen de politie… Er werd volgens ons met deze betoging net het tegenovergestelde bereikt bij de bevolking dan wat er voor ogen werd gehouden.

Eerst en vooral gebeurden deze betogingen in coronatijden. In tijden waar onze grootouders weken- maandenlang geen bezoek mochten ontvangen, in tijden waar mensen hun dierbaren hebben moeten afgeven aan het coronavirus, in tijden waar mensen verplicht werden binnen te blijven en velen psychisch op de proef werden gesteld, in tijden waar het collectief opvolgen van deze regels ervoor gezorgd heeft dat we het virus hebben kunnen indijken en we onze vrijheid hebben kunnen terugkrijgen. (Zij het nog voorzichtig!) De timing van deze betogingen is zonder twijfel fout. 10.000 man dicht op elkaar in coronatijd.

Zoals reeds vermeld, kan racisme niet, nooit niet en in geen enkele vorm. Als we de redenen van de betoging volgen en we bekijken het Nieuws of het Journaal, kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat volgens hen racisme blijkbaar een aangeboren iets is voor blanke mensen. Iets dat je van nature hebt, enkel en alleen omdat je blank bent. Iets dat structureel en diepgeworteld in onze maatschappij verankerd zit. Dit vinden wij ongehoord. Nooit zullen wij onze maatschappij of de Vlaming (in al z’n verscheidenheid) structureel racistisch laten noemen, dit klopt niet. Natuurlijk zal er altijd een marginale groep zijn, maar de overgrote meerderheid is normaal en zeer fatsoenlijk.

Vaak wordt er vergeten dat racisme ook bestaat onder gekleurde volkeren, denk maar aan de Turken – Koerden, Palestijnen – Israëlieten, verschillende volkeren in Afrikaanse landen, verschillende etnische groepen, etc. Alsook het racisme van gekleurd richting blank. Probeer als gerokt meisje met topje maar eens door bepaalde wijken in en rond Brussel te lopen zonder nageroepen (of erger) te worden, kijk maar eens net op een verkeerd moment naar een groepje gekleurde jongeren, probeer als homokoppel maar eens een appartement te gehuurd te krijgen van een strenggelovige moslim, er zijn wijken waar zelfs de politie niet meer durft komen. Om nog maar te zwijgen over politiegeweld… 1 jongen in de betoging zou geslagen geweest zijn door de politie, dat kwam in het groot in de krant en er zou een onderzoek worden ingesteld… Nogmaals, racisme kan nooit, niet in eender welke richting. Noem ons eens 3 landen waar het beter zou zijn om leven en waar de herverdeling en gelijkheid groter is dan in ons Vlaanderland?

De politiek correcte trein schakelde al snel een versnelling hoger. Ondertussen zijn we door de identiteitspolitiek (politiek voeren vanuit de sociale identiteit van een bepaalde groep) zo ver gekomen dat er wereldwijd beelden uit de straatbeelden worden verwijderd, dat er boeken, strips en series worden gecensureerd of offline gehaald. Hoelang zal het duren vooraleer men onze geschiedenis zal willen herschrijven of uitwissen? Ja, ook de negatieve kanten van die geschiedenis moeten blijven. We moeten leren uit de geschiedenis en de fouten die toen gemaakt zijn, die niet uitwissen. In Groot-Brittannië werd een beeld van Winston Churchill neergehaald, de man die Hitler versloeg!! Begrijpen wie begrijpen kan.

Is er nog werk aan de winkel om discriminatie in te dijken en uit onze maatschappij te verwijderen? Jazeker! Maar de manier waarop we dat hebben zien gebeuren de afgelopen maanden is niet de manier, integendeel. We bekijken en beoordelen mensen niet op huidskleur of geloof. We beoordelen hen om wie we zijn. Vele zaken zijn doodnormaal voor de meeste Vlamingen. Ze worden pas racistisch wanneer een bepaalde groep overal racisme achter gaat zoeken en de Vlaming keer op keer doet geloven dat die racistisch en intolerant is.

Wij doen hier niet aan mee! Wij laten ons onze vrijheid en de waarden van de Verlichting niet afnemen!