HomeNieuwsJong N-VA Dessel daagt schoolkinderen uit met originele ontwerpwedstrijd
24
mei
2018

Jong N-VA Dessel daagt schoolkinderen uit met originele ontwerpwedstrijd

Speelpleintjesactie

46 inzending voor ontwerpwedstrijd ‘Ontwerp een speelpleintje in Dessel’

We organiseerden in de periode januari-april een ontwerpwedstijd door en voor kinderen. De leerlingen van het 5e en 6e leerjaar werden uitgedaagd om een speeltuin te ontwerpen. De wedstrijd leverde leuke en verrassende ontwerpen op. Vier meisjes uit VBS Weg-wijzer werden tot winnaar van de wedstrijd gekroond.

Voor en door kinderen

Een pleintje ontworpen door kinderen voor kinderen. Dat was het opzet van de ontwerpwedstrijd 'Ontwerp een speeltuin voor een pleintje in Dessel'. Deze wedstrijd werd georganiseerd voor de kinderen uit het 5e en 6e leerjaar van Desselse scholen. Zeven klassen gingen de uitdaging aan. Het leverde 46 inzendingen op, allemaal even indrukwekkend. De ene groep leerlingen knutselden een heuse maquette. Andere leerlingen haalde hun tekentalent boven of maakten een ontwerp op computer. 

Verrassend leuke ontwerpen

Leuk om te zien was dat de leerlingen goed hadden nagedacht over hun ontwerpen. Zo dachten ze aan toestellen voor jongere en al iets oudere kinderen. Maar ook praktische zaken zoals vuilbakken, toiletten en drinkfonteinen werden opgenomen in hun voorstellen. Er werd een grote waaier aan speeltoestellen gepresenteerd. De leerlingen en hun leerkrachten hebben duidelijk hun beste beentje voorgezet.

En de winnaar is...

Door het grote aantal kandidaten was het maken van een keuze geen simpele opdracht. Bij het beoordelen van alle inzendingen werd er gelet op creativiteit en haalbaarheid. De ontwerpen werden beoordeeld zonder dat de naam of school een rol speelde. Na een grondige keuring werd er een winnaar gevonden. 

  1. Fran, Myrthe, Lara en Colette (VBS Weg-wijzer)
  2. Fiene, Lena, Rosa en Maud (VBS Weg-wijzer)
    Will, Lucas, Lode, Ward en Senne (GBS De Meikever) (gelijke stand)
  3. Fiene, Stella en Hasse (GBS De Kangoeroe)

Het winnende ontwerp zal nu voorgesteld worden aan het schepencollege. Zij krijgen de vraag om zich op dit plan te 'inspireren' bij het samenstellen van een nieuw speelpleintje.

Prijsuitreiking

Op 24 mei vond de prijsuitreiking plaats. Met een kort filmpje waarin alle ontwerpen kort aan bod kwamen, werd de winnaar aan alle deelnemers bekend gemaakt. Fran, Myrthe, Lara en Colette wonnen elk een ticket voor een springsessie in SuperJump. VBS Weg-wijzer ontving - als school van het winnende ontwerp - een cheque om spelmateriaal mee aan te kopen. Elke leerling kreeg ook kleine verrassing als bedankje voor hun deelname. Zo viel uiteindelijk iedereen in de prijzen!