HomeNieuwsMaak de sociale zekerheid VLAAMS en ZEKER
07
nov
2017

Maak de sociale zekerheid VLAAMS en ZEKER

Barbara Rommens
VNZ

Een eigen Vlaamse sociale zekerheid, daar kijken we als jongeren ongeduldig naar uit. In Vlaanderen zit het snor met de werkgelegenheid. Veel mensen aan het werk betekent veel inkomsten voor het systeem van de sociale zekerheid. Met de vergrijzing die om de hoek loert, zijn die inkomsten nodig om er voor te zorgen dat ook wij later nog van ons pensioen kunnen genieten.

Het blijft echter nodig om extra maatregelen te nemen om deze zekerheid tot een zekerheid te maken. We hebben nood aan zowel gelijke gezondheidszorg en gelijke kinderbijslag voor alle Vlamingen. Het pensioen wordt dan weer gekoppeld aan het loon, dus de geleverde bijdrage. Die maatregelen moeten er voor zorgen dat het systeem niet ineenstort.

Om dit te realiseren is het splitsen van de sociale zekerheid een must, zodat de deelstaten bevoegd worden. De situatie in Wallonië is helemaal anders. Zij staan niet te springen voor zo’n splitsing. Zij profiteren nu mee van onze inspanningen en de vele Vlaamse inkomsten.

Het wordt tijd dat Wallonië zelf een beleid begint te voeren dat jobs creëert en de mensen uit de werkloosheid haalt en het Vlaamse sociale zekerheidsgeld voor de Vlamingen gebruikt wordt en dat de miljoenentransfers naar Wallonië stoppen. Het wordt tijd voor een Vlaamse sociale zekerheid.

Bij deze nodigen wij jou heel graag uit voor onze infoavond over Vlaamse sociale zekerheid. Yoleen Van Camp (N-VA) en Jürgen Constandt (VNZ) komen op 22 november om 20.00 uur naar de kantine van Sportpark Brasel en doen hun visie hieromtrent uit de doeken. Heel graag tot dan!