HomeNieuwsOordoppenactie groot succes, Desselse jeugd schrijft massaal in
17
mrt
2018

Oordoppenactie groot succes, Desselse jeugd schrijft massaal in

opmetenoordoppen

In januari lanceerden we onze oordoppenactie. Het pleidooi voor het dragen van goede gehoorbescherming werd massaal opgevolgd. Toen op Valentijnsdag de inschrijvingsperiode werd afgesloten, hadden we 140 aanmeldingen gekregen. Dit betekent 280 beschermde oren. Er volgden nog eens 10 inschrijvingen van personen die de deadline gemist hadden. In totaal 150 inschrijvingen, 300 beschermde oren! In maart volgden 2 namiddagen waarop de oordoppen werden aangemeten in de 2 jeugdhuizen van Dessel.

We hadden als opzet om met deze actie zoveel mogelijk mensen te overtuigen om zorg te dragen voor hun oren. Steeds meer hoorden we verhalen over mensen die na een avondje uitgaan, achterbleven met een vervelende pieptoon of andere gehoorschade. De oplossing voor dit groeiende fenomeen is echter simpel: gehoorbescherming dragen en liefst op maat. De aanschaf van dergelijke oordoppen is, zeker voor jongeren, een serieuze kost. Door het organiseren van deze groepsaankoop bieden wij redding. we zorgen er voor dat de oordoppen aan een voordelig tarief aangekocht kunnen worden. Daarbovenop moeten de inwoners er Dessel zelfs niet voor verlaten.

De actie startte met een filmpje op Facebook. Hierin getuigden enkele Desselaars van de ongemakken van tinnitus of gehoorschade. Het filmpje werd al snel duizenden keren bekeken. Via een informatiefolder en een ronde langs enkele verenigingen werd het nieuws verder in Dessel verspreid. 150 personen hebben uiteindelijk beslist dat hun oren de investering waard zijn. Op 10/03 kwamen zo'n 90 personen langs in JC Spin en een week later ongeveer 60 personen in JG Scharnier.

“We hadden gehoopt op een heel pak geïnteresseerden, maar deze 140 inschrijvingen zijn echt wel schitterend,” zegt Han Mermans, onze tevreden voorzitter. "Het is duidelijk dat hier nood aan was in Dessel. Het is dan ook een unieke actie. Op de opmeetdagen zelf is het niet meer mogelijk om in te schrijven. Deze namiddagen zitten goed vol. Wie weet organiseren we ooit nog wel eens een volgende editie.”