Home Nieuws Oproep spijbelen voor klimaatmarsen!?
09
nov
2021

Oproep spijbelen voor klimaatmarsen!?

Mats Gijs
Pieter-Jan Gys
Studeren

Nu de coronaregels dermate versoepeld zijn en onze jongeren eindelijk terug voltijds naar school kunnen en mogen, wordt er opnieuw opgeroepen om te spijbelen voor het klimaat. Ik ben en wij zijn geen voorstander van deze oproep. Niet tegenstaande is en blijft de kilmaatzaak een zeer belangrijk thema. Een thema waar nog vele vragen en kwesties dienen worden opgelost. Het klimaat is een wereldthema. De oplossing ligt niet alleen bij ons of in Europa. Zonder wereldwijde aanpak én inzet zal het niet lukken.

Laat ons duidelijk zijn, iedereen kan zijn steentje bijdragen in deze: je woning goed isoleren, wat vaker de fiets nemen of te voet gaan, een extra vliegreis afzeggen, wat meer groen aanleggen in je tuin, wat minder vlees eten, etc. We zijn een heel klein deeltje van de oplossing maar verre van de kern van de oplossing.

Laat ons, jongeren, toch niet gaan spijbelen. Onderwijs en innovatie zijn de sleutel tot succes en nieuwe inzichten voor het oplossen van het klimaatprobleem. Een namiddag wandelen in Brussel lost niets op, plotsklaps stoppen met uitstoten van CO2 is evenmin realistisch. Bovendien liepen veel scholieren en studenten al een serieuze leerachterstand op door het afstandsonderwijs van het afgelopen anderhalf jaar.

Ga naar school, studeer hard, leer bij en vergaar op school nieuwe inzichten om het klimaatprobleem realistisch aan te pakken!